Een avond met muziek van Schubert, gedichten en live illustraties. Een cross-over die nieuwsgierig maakt. Bekijk en beluister alvast een voorproefje

vr 17 maart 2023, 20.15
toegangsprijs: 22,50 euro
inclusief een drankje

koop kaarten

Sopraan Marlen Korf, bariton Berend Eijkhout, pianist Daan Boertien en illustrator Flo de Goede nemen je mee naar de wereld van Schubert in een programma met muziek en gedichten en illustraties die ter plekke ontstaan.

Zo’n tweehonderd jaar geleden waren avonden waarop kunstenaars in salons bijeenkwamen om met vrienden en geïnteresseerden hun nieuwste muziek, gedichten of schilderijen te delen heel gebruikelijk. Vernieuwing in de kunsten begon vaak daar, in kleine kring, om zich daarna uit te breiden naar een groter publiek. Na Schuberts overlijden werden deze salonavonden al snel omgedoopt tot Schubertiades.


De Schubert Stichting laat die avonden herleven met een avond vol muziek van Schubert, gedichten en live illustraties. Een cross-over die nieuwsgierig maakt! De grens tussen uitvoerenden en publiek zou die avond wel eens kunnen verdwijnen.

Meer informatie: schubertstichting.nl

 Ga naar de AGENDA