Film over de natuurgebieden Noordhout, Bornia en Heidestein

di 13 augustus 2024, 14.30 - 16.30
toegangsprijs: 6 euro
Kaarten zijn ook te koop in het theater op dinsdagen tussen 15.00 en 16.00 uur

koop kaarten

Op de Utrechtse Heuvelrug, vlakbij Zeist, liggen drie fraaie natuurgebieden: Noordhout, Bornia en Heidestein. In de film “Natuurlijk Utrecht” neemt boswachter Cees Dorresteijn ons mee langs deze voormalige landgoederen. Stuifzand, heide en bossen kenmerken het landschap en tonen een verrassende variatie.
De film geeft een intieme kijk in het dierenleven op de Heuvelrug. We zien de das, ree, havik, sperwer en buizerd, maar ook de boommarter en zelfs de dwergmuis.
Een aparte plaats is ingeruimd voor het Drents Heideschaap en het schaapscheerdersfeest op Heidestein in juni. De film laat ook zien hoe ecologische landbouw is ingepast in de omringende natuur. Zo mooi en zo dichtbij! Een vrijwilliger van het Utrechts Landschap, Gerard Tenpierik zal aanwezig zijn om nog wat te vertellen en vragen te beantwoorden.

Gerard is vrijwilliger op Heidestein en Bornia en geeft, samen met enkele andere gidsen, rondleidingen met als thema “natuur en geschiedenis van de Heidestein en Bornia”. Tijdens deze excursies vertellen ze over de bijzondere, verrassende geschiedenis van Heidestein en Bornia. Deze wandelingen zijn elke tweede zondag van de maand en voor meer informatie kunt u kijken op www.utrechtslandschap.nl

Deze film is een activiteit van de Algemene Seniorenvereniging ZeistGa naar de AGENDA