Wout Nijland en zijn orkest

di 21 mei 2024, 14.00 - 17.00
toegangsprijs: 10 euro
kaarten ook te koop aan de deur

koop kaarten

Een live muziekreis door 80 jaar muziekhits en geschiedenis, met Wout Nijland en zijn orkest.

Het theaterorkest neemt het publiek mee in een boeiende reis door 80 jaar swingende jukebox hits, die in de loop der tijden zijn overgewaaid uit Amerika onder de noemer ‘American Songbook’.
Het wordt genieten van prachtige songs, waaronder ook enkele ontroerende musical- en filmmuziekfragmenten uit 80 jaar muziekgeschiedenis

Bij het American Songbook gaat het om de ontwikkeling van de populaire (westerse) muziek die vanuit de Verenigde Staten overwaaide vanaf de 30’er jaren.
Van de orkesten van Tim Dorsey en Glenn Miller tot en met de latere rock & roll en swing muziek waarin de invloed van o.m. de gospel, blues en jazz terug te horen is met ook vaak Afrikaanse roots.

Het team van organisator Wout Nijland zal iets van de opwindende ontwikkeling van deze muziekperiode voor het voetlicht brengen. Daarvoor is een record aantal uren in voorbereiding gestopt.
En, zoals meestal zijn er nummers bij die spontaan meegezongen kunnen worden. Via projecties en teksten wordt het publiek ook visueel meegenomen in deze leerzame en boeiende muzikale reis.

Dit concert wordt georganiseerd door de Algemene Seniorenvereniging Zeist

 Ga naar de AGENDA