'Jazz uut den Achterhook' bij Jazz Club Zeist

zo 10 december 2023, 14.30
toegangsprijs: 12,50 euro

reserveer kaarten

In de zomer van 1999 was trombonist ‘Jay Jay’ (Jan) Janssen uit Dinxperlo na een rijke muzikale carrière toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wist een aantal bekende Achterhoekse jazz-routiniers – onder wie Geert Stoltenborg, Johan Huinink en Tom Brunsveld – aan zich te binden en… een nieuwe band was geboren: de Jay Jay’s Border Jazzmen!

‘Jazz uut den Achterhook’ werd het handelsmerk van dit enthousiaste orkest, dat weliswaar in hoofdzaak dixieland vertolkt, maar tot aan de dag van vandaag zoekt naar de ‘Borders’ van de jazz. Met onder andere country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen.

Hoewel de bezetting in de afgelopen jaren ingrijpend is veranderd, klinkt de sound van het orkest nog even fris als in 1999. Sinds een aantal jaren maken ook muzikanten uit Twente en de Veluwe deel uit van dit in oorsprong Achterhoekse orkest. De band treedt regelmatig en met succes op in jazzclubs door geheel Nederland en op bekende festivals, zoals in Domburg en ’s Hertogenbosch.

 

Organisatie en alle informatie: Jazz Club Zeist
Website Jay Jay’s Border Jazzmen

 Ga naar de AGENDA