Schrijversontmoeting bij het verschijnen van zijn nieuwe boek Alkibiades. Deze ontmoeting is verplaatst naar de Oosterkerk (Woudenbergseweg 44).

za 17 juni 2023, 19.30
toegangsprijs: 10 euro

koop kaarten

Ilja Leonard Pfeijffer vertelt over zijn nieuwe boek ‘Alkibiades’. In deze ambitieuze historische roman komt het literair talent van Ilja samen met zijn kennis als classicus.

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene.

Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.

Omdat de belangstelling veel groter is dan het aantal beschikbare plaatsen in ons theater, is deze schrijversontmoeting verplaatst naar de Oosterkerk. Kaarten die u op deze website koopt of al gekocht heeft zijn geldig voor de Oosterkerk. De kerk staat aan de Woudenbergseweg 44 in Zeist.

Foto Ilja Leonard Pfeijffer: Stephan Vanfleteren

 Ga naar de AGENDA