Harmen Severiens (bariton) en Hanke Scheffer (piano) vertolken de wonderschone liedcyclus

za 10 februari 2024, 14.00
toegangsprijs: 17,50 euro
inclusief een drankje

koop kaarten

In 1827 voltooide Franz Schubert de Winterreise. Bijna 200 jaar later maken zijn composities op teksten van Wilhelm Müller nog altijd grote indruk. De winterreis voor Harmen Severiens (bariton) en Hanke Scheffer (piano) begon in 2020 tijdens de eerste lockdown. Een lege koude kerk was de ideale omgeving om in de huid van deze wonderschone cyclus van Schubert te kruipen. Sindsdien is dit werk niet meer weg te denken uit hun repertoire.

Harmen Severiens, bariton, is in 2022 afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Harry van Berne en Elena Vink. Hij begon met zingen als koorzanger bij het Nationaal Jongenskoor en later het Nationaal Jeugdkoor. Inmiddels wordt hij veel gevraagd als solist voor diverse oratoria, en zingt hij met het koor Consensus Vocalis in producties van de Nederlandse Reisopera. Ook heeft hij diverse masterclasses gevolgd, van onder andere Emma Kirkby, Lenneke Ruiten en Paul Phoenix. Naast het zingen is hij bezig met zijn master klimaatwetenschappen aan de Universiteit Wageningen.

Hanke Scheffer studeerde in 2019 af voor haar master klassiek piano aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Haar docenten waren Frank Peters en Frank van de Laar. Samen met Tamara Laverman vormt ze het pianoduo Rabbit&Haas, met wie ze deelnam aan het Orlando Festival en de CD Celestial scrAps opnam in 2023. Naast haar pianoduo begeleidt Hanke regelmatig zangers, koren en musicals. In december staat ze in DeLaMar West met de musical Little Women. Daarnaast is ze werkzaam als repetitor bij de afdeling muziektheater op Codarts Rotterdam en als pianodocente verbonden aan het Kunstenhuis in Zeist.

www.harmenseveriens.com
www.hankescheffer.comGa naar de AGENDA