Dixieland bij Jazz Club Zeist

zo 12 februari 2023, 14.30
toegangsprijs: 12,50 euro

reserveer kaarten

De Diksie Krekkers is een vrolijk fris spelende dixieland formatie uit het oosten van het land. Deze formatie is een aantal jaar geleden toevallig ontstaan. De leden speelden een keer samen en het klikte zo goed, het plezier was zo groot, dat besloten werd met elkaar door te gaan. Inmiddels is de band te horen geweest op diverse jazzfestivals en bij diverse jazzclubs in Nederland.

De kracht van de band is blijf je zelf, heb plezier, maar maak op het puntje van de stoel zo goed mogelijk muziek. Alle muzikanten soleren en improviseren, terwijl sommigen ook vocaal het een en ander laten horen. Soms speelt de band een totaal andere melodie binnen het zelfde akkoordenschema, dat geeft een verrassend herkenningseffect.

De band heeft in de loop van de jaren een eigen publiek gekregen. Wat inhoudt dat er regelmatig spontaan mensen de dansvloer opgaan en de band enthousiaste reacties ontvangt tijdens hun optreden. Het repertoire bestaat uit dixieland en New Orleans nummers als “Bill Baily won’t you please come home”, “Bourbon street parade” en ” Just a little while to stay here”. Ook speelt de band blues nummers als “Tishomingo blues” en zijn er klassieke invloeden te bespeuren met het “Wiegelied” van Brahms. Een van de weinige nummers die in het Duits gezongen wordt. Juist deze oude stijl muziek staat weer in de belangstelling. Ongepolijste muziek door blazers en een swingende ritmesectie. Geen elektronica dus, maar pure muziek.

Gedurende het laatste jaren hebben de Diksie Krekkers opgetreden op jazzfestivals in plaatsen als Zevenaar, Doesburg en Zutphen. Daarnaast zijn er optredens geweest in of komen er optredens aan in de jazzclubs in Hardenberg, Wezep, Enschede en Deventer. Bij de jazzclub in Deventer is het orkest inmiddels huisorkest. De band heeft tevens gespeeld op enkele lokale gelegenheden, als markten of lokale jazzgelegenheden in Goor, Doetinchem, Doesburg, Bathmen, Deventer, Gorssel en Brummen. En zijn de Krekkers regelmatig op privé feestjes te gast. De band heeft er duidelijk plezier in!

Organisatie en alle informatie: Jazz Club Zeist
Website Diksie Krekkers

 Ga naar de AGENDA