Van kloosterzang tot Choral Evensong

De Engelse koortraditie – een muzikale lezing en samen zingen

Hoe is de levende Engelse koortraditie ontstaan? In de lezing ‘Engelse kathedrale muziek en Choral Evensong’ geeft Jaap Boeschoten, dirigent van de Bunnikse Cantorij en jarenlang koorzanger van de Schola Davidica Utrecht, een overzicht van het ontstaan van (kerk-)muziek en de traditie van Choral Evensong in Engeland.

Aan de hand van oude muziekgeschiedenis, politieke intriges tijdens de Reformatie en culturele ontwikkelingen in de afgelopen eeuwen schetst hij een beeld van de prachtige Engelse muziek die in de kathedralen wordt gezongen en gespeeld. Met afbeeldingen, notenbeelden en muziekfragmenten laat hij de luisteraar ervaren wat muziek mensen deed en hoe die vroeger en nu wordt uitgevoerd.

Meezingen

Omdat we met een groot aantal geïnteresseerde koorleden bij elkaar zijn, gaan we ook voor de liefhebbers fragmenten of korte koorwerken zingen onder leiding van Jaap Boeschoten. Arie Perk begeleidt op de piano. Zo kunnen we ook zelf ‘live’ ervaren wat bepaalde muziek met je doet en hoe je die uitvoert.

Onderwerpen die aan de orde komen:

Psalmen – Gregoriaans – Kloostertraditie – Middeleeuwse meerstemmigheid – Engelse Reformatie en het koningshuis – Choral Evensong – Grote Engelse componisten Kathedrale muziek vandaag

Programma

13.30 uur: inloop
14.00 uur: lezing Jaap Boeschoten
14.45 uur: pauze
15.15 uur: zingen met Arie Perk
16.00 uur: uitloop

Kaarten zijn online te koop en aan de zaal

Datum

do 08 sep 2022

Tijd

Inloop vanaf 13.30 uur
14:00

Toegangsprijs

€ 5, -, online en aan de deur

More Info

Koop kaarten
Koop kaarten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑