Ruth Elings: Tobben

EP-presentatie

TOBBEN is een EP vol gepieker, getreuzel en gedoe, maar luistert weg als een heerlijk kloppend plaatje. Laat het tobben maar aan Ruth over, ga lekker achterover zitten en laat je overspoelen door Ruths geruststellende stem, haar grappige en lieve teksten en haar geweldig veelzijdige band.

De teksten op de EP zijn geschreven door Ruth zelf en de muziek is samen met Ruben Drenth tot stand gekomen. Zijn veelzijdige muzikale kennis, die loopt van jazz tot rock ’n roll en van kleinkunst tot pop, heeft haar soms wereldvreemde teksten naar een werelds niveau geholpen. Vervolgens kwamen de composities bij Martijn Hak terecht die er met zijn virtuoze vaardigheden geweldige pianoarrangementen van maakte.

De ambitie voor het maken van een EP ontstond tegelijkertijd met de ambitie om de liedjes voor een volledige band te arrangeren. Dat naast Jeroen den Daas op Bas en Jonas Kroese op drums, ook Bert van den Brink aanschoof om aan één van de liedjes zijn prachtige accordeonspel toe te voegen maakte het hele proces extra bijzonder.

Bert speelt op deze EP op de accordeon van Harry Mooten, de beroemde accordeonist die veel met Harry Bannink samenwerkte. En zo heeft Ruth het toch maar mooi voor elkaar gekregen om op haar debuut EP een link te leggen met een van haar grote helden: Harry Bannink. De ander is uiteraard Annie M.G Schmidt. Elke keer dat Ruth met haar heldin wordt vergeleken door haar publiek zweeft ze een beetje.

Ruth speelt samen met Martijn haar voorstelling TOBBEN door het hele land, maar voor één keer brengen zij de EP samen met de rest van de band integraal ten gehore. De rest van de avond blijft nog een verrassing, maar verwacht hoe dan ook een avondvullend programma vol met nieuw Nederlandstalig kleinkunstmateriaal. Zelfs als je de voorstelling TOBBEN al gezien hebt wil je deze unieke avond niet missen!

Datum

di 28 jun 2022
Expired!

Tijd

20:30

Toegangsprijs

€15.00

More Info

Koop kaarten
Koop kaarten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑