ASZ-lezing door Jos Stollman over een van de mooiste pareltjes van de spirituele wereldliteratuur

do 6 april 2023, 14.30 uur
toegangsprijs: 5 euro

koop kaarten

Het Thomas-evangelie is een van de mooiste pareltjes van de spirituele wereldliteratuur. We ontmoeten er een Jezus die niet zozeer als Goddelijke Verlosser maar als een wijze meester naar voren treedt. Zijn vergoddelijking binnen het traditionele christendom heeft ons vervreemd van de oorspronkelijke leringen van de mens Jezus zoals we die vinden in het evangelie van Thomas.

Jos Stollman neemt je eerst mee naar de vroege geschiedenis van het christendom om onze blik op Jezus enigszins te verhelderen en de plek van het Thomasevangelie te bepalen te midden van andere geschriften zoals de canonieke evangeliën. Daarna verkent hij de rijkdom van het ‘vijfde evangelie’ en maak je kennis met Zenmeester en Mystagoog Jezus.

Jos Stollman studeerde sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht en was tot zijn pensioen werkzaam als docent. Eind jaren zeventig maakte hij kennis met Zen in de trappistenabdij in Zundert, later studeerde hij bij de Nederlandse leraren Maarten Houtman en Ton Lathouwers. Zijn boeken ‘Zenmeester Jezus’ (€22,99) en ‘De Zen van het leven’ (€17,99) kunt u in de pauze kopen en laten signeren.Ga naar de AGENDA